Народно читалище “Будители”, гр. Септември

Срещи и изложби

18.10.2012г.

"Какво е нужно на човека - две протегнати ръце и една усмивка лека на любимото лице"
Под това мото премина творческата среща с Цветанка Димова на 18 октомври, организирана от СОУ "Христо Ботев" гр. Септември и НЧ "Будители - 2004" гр. Септември в залата на Общински съвет. Гост на срещата беше кметът на община Септември г-н Петър Бошев, който й подари красив букет, поздрави я за стихосбирката и сърдечно й благодари за приноса й към нашия град като учител и обществен деец. Присъстваха бивши и сегашни учители, бивши ученици и приятели на г-жа Димова.
Срещата е повод представянето на стихосбирката на Цветанка Димова "Радост и тъга" и е посветена на 1 ноември - Ден на народните будители и на 90 годишнината от създаването на училище "Христо Ботев" в град Септември.
Цветанка Димова е била дългогодишен учител по руски език и изобразително изкуство в училище "Христо Ботев", петдесет години от живота й са преминали в град Септември. В момента живее в родния си град Костенец, но завинаги в сърцето й присъства този град, в който оставя трайна следа на отличен педагог и човек. Много бивши ученици и учители пазят топъл спомен за нея и доказателство за това беше пълната зала.
Водещата на срещата г-жа Янка Кметска - директор на СОУ "Христо Ботев", представи Цветанка Димова като учител, приятел и човек и каза, че издаването на стихосбирката не е изненада, защото г-жа Димова е роден творец. Нейното творчество е отражение на нейния живот и нейната дущевност. Стиховете и разкриват любовта към близките хора, към природата, към историята и съвременността. Илюстрациите в книгата са на авторката. Впечатления от стихотворенията и работата й като учител споделиха Наташа Шопова, Стефка Мезова, Катя Петкина и други участници в срещата. Бившата й колежка Елена Ангелова се върна в спомените си за добрите отношения между Цветанка и всички учители.
Г-жа Димова изказа сърдечни благодарности за оказаното внимание и отправи пожелания за много здраве и нови срещи.