Традиционни празници и конкурси


Малката Мис и Малкият Мистър Септември 2009
28.06.2009г.

         От 25 до 28 юни 2009 година в курорта Слънчев бряг се проведе финалът на седмото издание на конкурса „Малка Мис и Малък Мистър България 2009”.
           В конкурса взе участие и 7 годишната Люби Николова от град Септември, като „Малка Мис Септември 2009” и първа подгласничка на „Малка Мис Пазарджик 2009”. До финала бяха допуснати  94 деца от България на възраст  от 4 до 15 години, разпределени в седем възрастови групи. Малките претенденти за титлите бяха настанени в хотел „Котва”, където изживяха четири незабравими дни, в които се редуваха репетиции, плаж, игри и забавления.
           В деня на пристигането те бяха посрещнати от организаторите МА „Интерсаунд”, от които получиха рекламни дрехи с надпис на конкурса, специално ушити от модна къща „Пердита” град Русе. Вечерта премина под мотото „Да се запознаем и да останем приятели”, децата си размениха подаръци за спомен и проведоха първата си репетиция за големия финал.
           Атрактивно започна вторият ден от програмата, където облечени в карнавални костюми децата посрещнаха на пристана в Несебър – Царят Нептун. Участниците с най-оригинални костюми имаха щастието да бъдат негови придворни и да носят шлейфът му. Сред тях беше и Люби Николова, облечена в златиста рокля и маскирана със сребристо домино, тя се беше превъплатила в карибска пиратка от едноимения филм „Карибски пирати”. Шествието премина през целия старинен град, пред погледите на стотиците туристи и гости на Несебър и завърши пред сцената на Амфитеатъра, където се проведе вечерта на талантите. Септемврийското момиче, облечена в разкошна червена рокля изпя на английски песента „Mercy” на попизпълнителката Duffy.
          В приготовления и еуфория протече третият ден, през който с лек дъжд започна финалната вечер. За радост дъждът спря и не попречи предентентите да преминат през трите кръга на финала.
           В първи кръг децата  се представиха индивидуално, облечени с българска народна носия от своят край. Във втори кръг, облечени в рекламните дрехи на конкурса представиха оригинална музикална композиция. Най-бляскъв беше третият кръг, където участниците дефилираха с бални тоалети, подготвени от самите тях.
          Лично президентът на МА „Интерсаунд” г-жа Ирина Папазова обяви победителите и ощастливи 20 деца, който получиха златни ленти, корони, трофеи и право да участват на международни конкурси.
         За наша радост едно от щастливите деца е и Люби Николова, която спечели симпатиите на интернет аудиторията  и това й отреди титлата „Малка Мис България-Интернет 2009”. Освен това тя получи и лента на един от спонсорите на конкурса - Рекламна агенция „Агрино” и много други подаръци. Да пожелаем на Малката Люби успех в по-нататъшното й участие на модния подиум.


* * *

     На 28 май 2009 година за четвърта поредна година се проведе конкурс "Малката Мис и Малкият Мистър Септември". Организатори по традиция са НЧ "Будители" и МА "Вивиан" град Пазарджик, със съдействието и финансовата подкрепа на Община Септември. Седемчленното жури с председател Марио Михайлов от МА "Вивиан" бяха затруднени в избора на носителите на титлите. Но все пак резултатите са следните:

"Малкият Мистър Септември 2009" 
  • Първо място - Амир Мезгари
  • Второ място - Ангел Писков
  • Трето място - Доброслав Коцев
Поощрителна награда за участие - Димитър Узунов

"Малката Мис Септември 2009"

Втора възрастова група - 7-11 години

  • Първо място - Люби Николова
  • Второ място - Петя Николова
  • Трето място - Селена Кънчева

Първа възрастова група - 4-6 години

  • Първо място - Радостина Гърева
  • Второ място - Велиана Керимова
  • Трето място - Ивана Борисова 

Наградите връчиха председателят на журито, секретаря на Община Септември г-жа Христоскова и "Малката Мис България 2008" , която е "Малката Мис Септември 2008" - Йоанна Владислава Вощанска.


"Малката Мис Септември 2008" e "Литъл Мис България 2008" »
www.malkamiss.com/news.php
Малката Мис и Малкият Мистър Септември 2009
Малката Мис и Малкият Мистър Септември 2009
Малката Мис и Малкият Мистър Септември 2009
Малката Мис и Малкият Мистър Септември 2009
Малката Мис и Малкият Мистър Септември 2009