Прегледи и фестивали


XII-ти национален събор "От извора" село Труд
03.09.2016г.

     Участие в XII-ти национален събор за автентичен фолклор “От извора“ с.Труд. Заслужени аплодисменти за нашите самодейци от жури и публика. 
XII-ти национален събор
X Национален събор Копривщица 2010
06.08.2010г.

      На 6 август 2010 г Фолклорната група за автентичен фолклор към читалището взе участие в Националния събор на народното творчество в Копривщица. Изпълнението на Трайко Петров - тамбура бе записано в Златния фонд на Националното радио.
X Национален събор Копривщица 2010
Летни празници Копривщица 2009
08.08.2009г.

     За втора поредна година, певиците от ЖГАФ към читалището взеха участие в Летните празници на китното градче - Копривщица. Освен с нов репертоар, самодейците се представиха пред стотиците гости на града и с нови носии, ушити чрез допълваща субсидия от Министерството на културата.
Летни празници Копривщица 2009
Фолклорен фестивал Костандово 2009
17.05.2009г.

     В средата на месец май, Женската група за автентичен фолклор към читалище "Будители", взе участие в XIV Фолклорен фестивал в с. Костандово, общ. Ракитово.
Фолклорен фестивал Костандово 2009
Летни празници Копривщица 2008
21.06.2008г.

     На 21 юни 2008 г. стартираха Летни празници Копривщица 2008, организатори на който са община   Копривщица и Народно читалище "Х.Н.Палавеев". В продължение на една седмица гости и жители на средногорското китно градче се забавляваха, чрез богата музикално-културна програма.
      "Да възродим българския дух и Копривщица" - това бяха пожеланията на кмета г-н Цеков, който връчи грамоти и сувенири на участниците.
     По покана на организаторите, участие взе и ЖГАФ към читалището, които пътуваха с мъжката певческа група към читалище - село Варвара. Домакините от Копривщица ни приеха топло и радушно, организирана бе разходка за разглеждане на част от музеите в града, като в същото време бе направена и фотосесия със снимки и клипове на изпълненията и на двата състава. Шествието по улиците на града   привличаше погледите и интереса на туристите, които също се снимаха с изпълнителите. Вечерта на специална сцена в центъра на града Женската и Мъжката група изнесоха съвместна програма, като представиха характерни песни и изпълнения от Пазарджишкия край, а на хорото се хванаха граждани, гости и чуждестранни туристи. Така самодейците от ЖГАФ бяха част от Мегданското хоро в Копривщица през 2008 г., за което сърдечно благодарим на организаторите. 
 

Летни празници Копривщица 2008