Традиционни празници и конкурси


Празник на виното 2013
23.02.2013г.

По традиция в последната събота на м. февруари в град Септември се проведе Празника на виното. Тази година организаторите посрещнаха гостите си в р-т „Секвоите”. Интерес към празника проявиха представители на „Томика метал” АД от гр. Пловдив – производители на иноксови съдове и изделия за хранителната и винарска промишленост, които предоставиха 150 литров съд за производство на вино за награда на един от участниците в празника. Жребият ба теглен между майстори винари и наградата бе спечелена от Илия Йоцов.
В конкурса „ Най-добро домашно вино” участват 36 проби вина, които бяха оценявани от жури в състав: Председател инж. технолог Румен Цонев - изп. директор на Хеброс винпром АД и членове инж. технолог Велка Пеева и инж. технолог Снежана Златанова. Според решението на дегустационната комисия награди получиха:

Бели трапезни вина

Първо място - не се присъжда
Второ място - не се присъжда
Трето място - Стефан Лютаков

Червени трапезни-купажни вина

Първо място -Милан Куманов
Второ място - Ангел Серафиев
Трето място - Георги Кметски

Червени трапезни-сортови вина

Първо място - Мария Попова
Второ място - Петър Табаков
Трето място - Трайко Балабанов

За всички присъстващи пяха певческа група от НЧ „Селска пробуда”с. Варвара, а за гостите, отговорили на въпроси от викторина награди подсигури „Тайгърмес”ООД в лицето на г-ца Атанасова.

Празник на виното 2013
Празник на виното 2013
Празник на виното 2013
Празник на виното 2013
Празник на виното 2013