Традиционни празници и конкурси


Празник на виното 2016
27.02.2016г.

     На 27.02.2016 г. за дванадесети пореден път се проведе Празник на виното в град Септември. НЧ „Будители-2004“ изказва сърдечни благодарности за финансовата подкрепа на Община Септември и неизменните през годините съорганизатори - ”Хеброс Винпром”- АД с изп. директор инж.Румен Цонев и АМ „М. Домаратски” с директор Валентина Танева. Традиционно бе проведен и конкурса „Най-добро домашно вино” Тази година 32- мата ценители на домашно вино пребориха майсторските си умения с 56 проби. Дегустационна комисия с председател инж. технолог Румен Цонев и членове инж. технолозите Велка Пеева и Снежана Златанова подредиха наградите в 4 категории както следва:

 Бели трапезни вина 

Първо място - Александър Кечев 
Второ място - Тони Стоянов 
Трето място - Ангел Попов

Червени трапезни-купажни вина

Първо място - Стефан Лютаков
Второ място - Георги Мерачев
Трето място - Димитър Бараков

Червени трапезни-сортови вина

Първо място - Йордан Елинчев и Благой Елинчев
Второ място - Благой Елинчев
Трето място - Илия Йоцов


Трапезни вина РОЗЕ

Първо място - Георги Мерачев 
Второ място - Йордан Елинчев
Трето място - Стефан Торбанов

     Кметът на общината Марин Рачев връчи наградите на победителите в най-майсторската категория - сортови червени вина. Специални подаръци - бутилкавино собствено производство получиха победителите от Царя на виното - Стефан Лютаков, а "Хеброс-Винпром" АД  им подари рекламна бутилка с вино. За доброто настроение на участниците и гостите на празника се погрижиха танцъорите от септемврийските танцови състави - "Загоровче" и "Мераклий", а младата изпълнителка на тракийски фолклор Петя Кенанска вдигна гости и участници на кръшни хора.
     В края на вечерта председателят на читалището пожела "По живо, по здраво да расте, да порасте! Да завърже, да го оберем - да няма обиране гроздето! Да няма изпиване виното! Да го пием по сватби и кръщенета за здраве и берекет!"

Празник на виното 2016
Празник на виното 2016
Празник на виното 2016
Празник на виното 2016
Празник на виното 2016